Om oss

Restaurangen

Vår restaurang har en unik historia från början av 50 talet och restaurangen har under sina 70 år haft flera olika namn som gamla Huskvarna och jönköpingsbor minns från femtitalet, exempelvis Restaurang Wettern, Svarta Tulpanen, Wetterbaren, Vetterns Värdshus mm. Restaurangen ligger centralt mitt i de äldre bostadskvarteren i Huskvarna mellan Mjölkafållan och Huskvarna centrum och adressen är Bruksgatan 15.

Våra matsalar finns i två plan och har möjlighet att ta 80 gäster per sittning. Från tidiga vårdagar finns möjlighet att kunna sitta och njuta av maten på vår uteservering där man får skydd av från nordanvind och kan njuta av vårsolen från april månad till sen oktober.

Vår målsätning är att restaurangen serverar och skall tilltala alla en lunchmeny som passar alla och smaker som gillar traditionell vällagad svensk husmanskost. Vid vissa tillfällen vill vi också utmana oss själva och våra yrkeskunskaper för att servera nygammal lunchmat som haft äldre tradionella alacarte rätter på våra luncher. 

Restaurang Spishällen är en unik Huskvarna restaurang som har åtagit sig att använda kvalitativa råvaror från bra leverantörer och ge dig en smakupplevelse och den allra bästa servicen. Vår restaurangmiljö erbjuder en lite äldre avslappnad och inbjudande atmosfär där du kan äta och umgås med vänner medan du njuter av kvalitet till överkomliga priser.

Vårt salladsbord är omfattande med 5-7 olika fräscha sallader vilket ger lunchen en extra färg och energikick.

Restaurangen bakar varje dag eget bröd till lunchen, ett ljust och ett mörkt glutenfritt bröd som är populärt hos våra gäster.Till kaffet får du dagligen hembakt kaka exempelvis kladdkaka, matchkaka ellernått annat spännande som ger lite sötma efter maten.

På fredagsluncherna har vi som mål att servera en dessert och det kan exempelvis vara en hemlagad äppelkaka med tillhörande vaniljsås, kladdkaka med grädde, marängswish med banan och chockladsås eller vaniljglass med varm toscasås.

Har du besökt oss nyligen och har något att säga om vår service? Låt oss få veta eftersom vi alltid uppskattar dina reaktioner för att få reda på hur vi kan förbättra oss.